Streep door Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

De 44e editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi laat een jaar op zich wachten. Vanwege de coronacrisis is het volgens de organisatie onverantwoord het onder de Overijsselse voetbalclubs populaire toernooi door te laten gaan. 

Het is voor de eerste keer in 44 jaar tijd dat het grootste zaalvoetbaltoernooi van Nederland wordt gecanceld. De organisatie acht het onmogelijk aan de nieuwe richtlijnen te kunnen voldoen bij een dergelijk groot evenement, waar elke editie veel Overijsselse clubs te bewonderen zijn en ruim 20.000 toeschouwers op afkomen. 

Zonder publiek geen optie

"Een Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi zonder publiek is ondenkbaar. Het toernooi is juist groot geworden dankzij de sfeer van het publiek. Het is uitgesloten dat we voor lege tribunes zouden gaan spelen", zegt Gradus Zwiers, voorzitter van de organisatiecommissie. 

Vorig jaar

Een jaar geleden werden de voetballers van tweedeklasser Gramsbergen nog knap derde. In het Drentse Emmen werd de strijd om de derde plek gewonnen van Alcides. In de halve finales verloor Gramsbergen nipt van Noordscheschut, dat uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in winnaar Hoogeveen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: