Nieuws

Gemeentebestuur van Raalte moet in gesprek over discriminatie in de gemeente

Gemeentehuis Raalte
Gemeentehuis Raalte © RTV Oost / Kevin Drieze
Discriminatie is een probleem in de gemeente Raalte. Dat stelt politieke partij GemeenteBelangen op basis van eigen onderzoek. Een werkgroep van de partij heeft de afgelopen tijd meerdere gesprekken gevoerd met inwoners van de gemeente over discriminatie. 
“Voorbeelden die we te horen kregen is dat Mohammed geen stageplaats kan krijgen terwijl Joris twee weken later wel een stageplek aangeboden krijgt", zegt raadslid Irene Weertman-Halfwerk. Een ander voorbeeld zijn jongeren die uit de gemeente zijn vertrokken omdat ze 'anders zijn'.

Niet hand in hand

"Een homostel dat met elkaar afspreekt niet hand in hand te lopen over straat. En dit zijn nog maar een paar voorbeelden van de verhalen die wij hebben gehoord", zegt Weertman-Halfwerk.
GemeenteBelangen heeft daarom tijdens de gemeenteraadsvergadering van vanavond het college opgeroepen om in gesprek te gaan met inwoners van Raalte die het slachtoffer zijn van discriminatie. Bij die gesprekken moet ook een delegatie van de raad aanwezig zijn.

Unaniem

In een motie riep de partij het college op ook in gesprek te gaan met andere betrokkenen, zoals het onderwijs, ondernemers, geloofsgemeenschappen en de politie en de uitkomsten en de aanbevelingen aan de raad terug te koppelen.
De motie van GemeenteBelangen werd unaniem aangenomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.