Badslippers aan de wilgen: na 47 jaar nu echt laatste zwemles voor 'badmeester Henk'

Na 47 jaar stond Henk van Lohuizen nu echt voor de laatste keer aan het water als 'badmeester Henk'. De Wijhenaar gaat namelijk met pensioen en gaf daarom dit weekend zijn allerlaatste zwemles in buitenbad De Welters in Wijhe.

En daar liep zo ongeveer half Wijhe voor uit, want wie heeft geen les gehad van de markante man? Zijn achternaam doet er in het dorp inmiddels niet meer toe, want 'badmeester Henk' volstaat. 

"Dat ga ik ook het meeste missen", zegt hij met enige weemoed. "Dat je in de winter door de Dorpsstraat fietst en mensen je naroepen. Dat zal de komende maanden nog wel zo zijn, maar daarna toch wegsterven."

Icoon

De badslippers gaan dus aan de wilgen, maar niet zonder een eervol cadeau van de gemeente. Middels een plaquette, die een mooi plekje krijgt bij het bad, wordt hij geëerd voor zijn jarenlange inzet. "Het is een icoon voor ons dorp", legt wethouder Hans Olthof uit. "En daarom ook een aderlating dat hij weg gaat. Hele generaties hebben bij hem gelest."

Overigens zal Van Lohuizen in de toekomst nog wel bij het bad te vinden zijn, hij heeft voor de rest van zijn leven een abonnement gekregen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
wijhe badmeester henk De Welters Salland Nieuws
Deel dit artikel: