Almeloër (27) mishandelt vriendin met mes en verbiedt haar om naar het ziekenhuis te gaan

Als het aan de officier van justitie ligt wordt een 27-jarige Almeloër veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor de heftige mishandeling van zijn vriendin afgelopen februari.

Naast tbs zou de man zijn vriendin 5.500 euro schadevergoeding moeten betalen. Ook wil de officier van justitie dat de man een contactverbod van vijf jaar krijgt. 

Mishandeld met slagwapen

De mishandeling komt op maandag 24 februari aan het licht, als een hulpverlener bij de woning van het stel komt. De verdachte is dan net even boodschappen aan het doen en zijn vriendin doet de deur open.

Ze vertelt dat haar vriend haar twee dagen ervoor ernstig heeft mishandeld met een slagwapen en een mes. Daarna mocht ze van hem niet naar een dokter of ziekenhuis. De hulpverlener, die ingeschakeld was na eerder huiselijk geweld, neemt de vrouw mee en zorgt voor medische hulp. Politieagenten houden de man aan.

Drugs en stoornis

Tijdens de rechtszaak in Almelo vertelde de verdachte dat hij veel drugs had gebruikt en niet alles meer weet. Hij zei het verschrikkelijk te vinden wat hij deed. "Als ik geen drugs had gebruikt, dan had ik dit nooit gedaan", zei de man.

Gedragsdeskundigen zeggen dat de man een gevaarlijke persoonlijkheidsstoornis heeft. Ze noemen hem iemand die zeer dwingend en overtuigd van zijn eigen gelijk is en zich daar niet vanaf laat brengen.

Negeren

De stoornis zou voortkomen uit een combinatie van een verstandelijke beperking, autisme, adhd en schizofrenie. Volgens de deskundigen is tbs met dwangverpleging de enige manier om te voorkomen dat de man opnieuw in de fout gaat.

De advocaat van de Almeloër vroeg de rechters om het advies van de deskundigen te negeren. Volgens hem is er nog nooit geprobeerd om de Almeloër, die al jaren in beeld is bij hulpinstanties, op een andere manier te helpen. 

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
almelo rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: