Politie over mishandeling Enschede: 'Geen opzettelijk homogeweld'

Een geweldsincident in Enschede, afgelopen juni, heeft niets te maken met de geaardheid van het slachtoffer. Dat concludeert de politie na een onderzoek.

In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 juni werd Enschedeër Gerardo Kenzo Sno in elkaar geslagen in de Stadsgravenstraat, voor uitgaanscafé Xotic. Op Facebook schreef hij aangevallen te zijn door een groep jongens. Hij noemde zijn geaardheid als mogelijke reden voor de mishandeling. "Omdat ik een extravagante uitstraling heb? Omdat ik veel beter met jouw vriendin kan opschieten? Omdat ik homo ben?"

De politie riep zes verdachten op zich te melden. Vier van hen deden dat vrijwillig en twee anderen werden later aangehouden. Dit waren allemaal inwoners van Enschede tussen de 22 en 34 jaar oud, die verdacht worden van openlijke geweldpleging en mishandeling. Uit onderzoek blijkt dat zowel de geaardheid als de afkomst van Sno, niet de aanleiding is geweest voor het gepleegde geweld.


Bedreiging, smaad, laster

Drie van de zes verdachten deden overigens aangifte tegen Sno en een 27-jarige Enschedeër wegens bedreiging, smaad en laster. De politie voegt alle processen-verbaal van aangifte in één dossier. Het is aan de officier van justitie wat hier vervolgens mee gebeurt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
112 enschede mishandeling Nieuws
Deel dit artikel: