Politie rondt onderzoek naar wapenvondst in Zwols bos af

Het onderzoek in het bos aan de Schellerdijk in Zwolle, waar eerder deze week wapens werden gevonden, is afgerond. Sinds dinsdagavond was het gebied afgezet en werd het bewaakt.

Burgemeester Peter Snijders van Zwolle is blij dat de wapens nu in handen zijn van de politie en daarmee zijn veiliggesteld: "We willen dat Zwolle veilig is, een plek waar criminaliteit altijd wordt aangepakt en deze vondst heeft hieraan bijgedragen."

De afgelopen dagen werd het bosperceel bewaakt, onder meer door politie-eenheden uit andere regio's. Ook medewerkers van Defensie werden ingezet. Dat is gebruikelijk wanneer vuurwapens worden aangetroffen.

Veel vragen

Verder laat de politie nog altijd weinig los over de wapenvondst. Onduidelijk is bijvoorbeeld om wat voor wapens het gaat, in welke hoeveelheid en waar ze vandaan komen. Het zijn vragen waar de politie vooralsnog geen antwoord op wil geven.

"We doen heel zorgvuldig onderzoek naar de wapens en de herkomst ervan", zegt districtschef Ramon Arnhem van de politie. "Dat kost tijd en vraagt ook om terughoudendheid van onze kant in belang van het onderzoek. Wapens zijn vaak gelieerd aan ondermijnende criminaliteit en dat pakken wij hard aan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle wapenvondst wapens 112 Nieuws
Deel dit artikel: