Nieuws

In cijfers: dit zijn de uitkomsten van ons testmeldpunt

Zestig procent van de 530 mensen die gereageerd hebben op ons coronatestmeldpunt kunnen niet binnen 48 uur bij een testlocatie terecht. Inmiddels geven de GGD'en ook toe dat die termijn steeds vaker niet haalbaar is. De uitkomsten in cijfers.
Is het dan alleen kommer en kwel? Nee, want ruim een tiende van de mensen die hebben gereageerd konden binnen 24 uur een test laten afnemen. Daartegenover staat de vijftien procent die pas na 96 uur of helemaal geen afspraak konden plannen.

Locaties

Daarnaast valt op dat er soms locaties worden voorgesteld die behoorlijk uit de richting zijn. Zo kreeg iemand uit Dalfsen te horen dat hij voor een test naar Den Haag moest. Een kleine geruststelling: bijna de helft van de respondenten kon wél naar een teststraat in Overijssel. Op onderstaande kaart kun je zien welke locaties zijn aangeboden.

Symptomen

Verreweg de meeste mensen hebben last van een loopneus. Namelijk zeventig procent. Dat wil niet zeggen dat al die mensen alleen een loopneus hebben. Dit kan ook in combinatie met ernstigere klachten zoals koorts. Bijna een kwart van de respondenten heeft last van koorts of verhoging.

Contact met besmet persoon

Bijna drie procent van de respondenten geeft aan contact te te hebben gehad met iemand die het coronavirus onder de leden had. Voor ruim de helft geldt dat niet en een kleine veertig procent weet het niet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.