Vrouw zwaargewond bij explosie bij woning in Zwolle, politie zoekt getuigen en camerabeelden

Bij een woning aan de Puntmos in Zwolle heeft vannacht een explosie plaatsgevonden. Hierbij raakte een vrouw zwaargewond. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden in de omgeving.

De melding van de explosie kwam kort na middernacht binnen bij de politie. De voordeur van de woning bleek fors beschadigd door de explosie. De politie sluit het gebruik van zwaar vuurwerk niet uit na de eerste onderzoeksresultaten. 

In de gang

De vrouw was in de gang achter de voordeur toen het projectiel afging. Zij raakte hierdoor zwaar gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. In de woning zijn ook andere zaken beschadigd geraakt. Andere bewoners raakten niet gewond.

De politie heeft met omwonenden gesproken en onderzoek verricht in de woning. Hieruit bleek dat kort voor, tijdens of na het incident een aantal mensen wegliep of rende. Hierbij werd hardop gelachen. Volgens getuigen bestaat het vermoeden dat het ging om een groepje jongeren.

'Laffe daad'

De politie spreekt van een laffe daad en doet verder onderzoek of eventuele actuele conflicten met de bewoners en derden aanleiding zijn voor het incident. "Er wordt dan ook uitgegaan van het opzettelijk teweeg brengen van een ontploffing door één of meer nog onbekende daders", aldus de politie. 

Getuigen die de politie nog niet gesproken heeft, worden opgeroepen zich te melden. Ook worden buurtbewoners met camerabeelden gevraagd om contact op te nemen met de politie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle 112 Nieuws
Deel dit artikel: