nieuws

RTV Oost wijzigt inzet teletekst

Teletekst
Teletekst © RTV Oost
Omroep zet in op ondertiteling tv-programma’s Vanaf maandag 21 september wordt de inzet van teletekst bij RTV Oost aangepast. Het tv-programma Thuis in Overijssel wordt middels een slimme techniek voorzien van ondertiteling. Alle gesproken tekst wordt geautomatiseerd omgezet naar leesbare tekst en slechthorenden kunnen vanaf oktober hiervoor teletekst pagina 888 inschakelen. Daarnaast stopt de regionale omroep met zijn nieuwspagina’s op teletekst. 
Waar structurele ondertiteling via teletekst nieuw is, stopt de regionale omroepen met het aanbieden van zijn nieuwspagina’s op het medium. Die keus komt voort uit de waarneming dat de consument berichtgeving vooral is gaan volgen via website/app en radio. RTV Oost kiest er daarom voor de energie die het kost om teletekst te vullen, te besteden aan het dagelijkse tv-programma “Thuis in Overijssel”.
Dit dagelijkse nieuwsprogramma krijgt later dit jaar een andere aanpak waarbij het nieuws niet zozeer gebracht, maar besproken gaat worden.
De teletekstpagina’s met sportuitslagen, EPG (programma gids) het weer en boodschappen van de veiligheidsregio blijven wel bestaan.   
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.