Haaksbergse Britt doet met exoskelet TU Delft mee aan virtuele Bionische Spelen

Studente Britt Sticker uit Haaksbergen doet op 13 en 14 november met het studententeam Project MARCH van de TU Delft mee aan de Cybathlon. De Bionische Spelen worden dit jaar voor het eerst virtueel gehouden.

Tijdens de Cybathlon nemen para-atleten het tegen elkaar op met behulp van technische apparaten. Studenten van de TU Delft hebben voor de vijfde keer een exoskelet ontwikkeld. Met het skelet moet de piloot binnen tien minuten een parcours met zes obstakels afleggen.

Tussenjaar

Britt Sticker uit Haaksbergen heeft voor Project MARCH haar eigen studie klinische technologie een jaartje stopgezet. "Eigenlijk een tussenjaar waarbij ik me volledig focus op dit bijzondere project waarbij je iemand met een dwarslaesie weer kunt laten lopen." Sticker sleutelt niet zelf aan het exoskelet, maar is het aanspreekpunt en neemt de pr voor haar rekening. "Ik organiseer evenementen en onderhoud contacten met sponsors en pers."

Tekst gaat verder onder de video.

Ervaring

Sticker kan de ervaring met het exoskelet gebruiken bij haar eigen studie. "Mocht ik bij klinische technologie iets ontwikkelen, zoals een nieuwe operatietechniek, dan kan ik de kennis van Project MARCH gebruiken om investeerders en andere belangstellenden te interesseren."

Corona

De Cybathlon vindt eens in de vier jaar plaats. Achttien teams uit vijftien verschillende landen nemen het tegen elkaar op. Naast het Project MARCH team van de TU Delft doet er ook een team van de Universiteit Twente mee. De Bionische Spelen stonden oorspronkelijk gepland op 2 en 3 mei, maar werden door corona uitgesteld. De situatie is onveranderd en dus gaat het evenement op 19 en 20 september ook niet door.

Virtueel

De Bionische Spelen worden nu virtueel gehouden op 13 en 14 november. "De organisatie bekijkt of er per land een miniwedstrijd gehouden kan worden zodat er toch fysiek gestreden kan worden, misschien wel tegen de Universiteit Twente. Een thuiswedstrijd en tegelijk ook weer niet", lacht Britt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede TU Delft Nieuws
Deel dit artikel: