Hekken blijven langer staan om 'sinkhole' in Haaksbergen

De hekken rondom een voormalige waterberging in Haaksbergen, die vorig jaar een gat veroorzaakte in de grond, blijven voorlopig staan. Uit onderzoek blijkt dat de grond rondom de kelder van textielfabriek Jordaan is vervuild. Daarom is meer onderzoek nodig. 

Eind vorig jaar ontstond er een gat - pal naast een speeltuintje - in een groenstrook tussen de Waandersstraat en Vincentstraat. Daarop werd een afzetting rond een deel van het plantsoen geplaatst.

Het was de bedoeling om de berging te slopen en het gat dicht te gooien, maar door de uitkomsten van het huidige onderzoek kan dit niet doorgaan. De vervuilde grond mag namelijk niet verplaatst worden. 

Vervuiling eerder bekend

Eerder onderzoek van Mercom uit Goor liet al zien dat er beperkte asbestverontreiniging is op de plek waar vroeger de textielfabriek stond. Die verontreiniging zou door de provincie gesaneerd kunnen worden, maar de vervuiling is groter dan verwacht. 

Het is nog onduidelijk wat er met het gewraakte gat gaat gebeuren, daar is meer onderzoek voor nodig. Tot die tijd blijven de hekken rondom de voormalige waterberging staan. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: