Drugsoorlog Zwolle: twee broers langer achter tralies voor drugshandel

Twee broers uit Zwolle die volgens justitie een rol hebben gespeeld in de Zwolse drugsoorlog, blijven tot aan een eerste rechtszitting over drie maanden achter de tralies. Dat heeft de rechtbank vandaag besloten. Het gaat om 'De Bolle' en zijn broer, die beiden worden verdacht van drugshandel.

De Bolle en zijn broer werden eind vorige maand met drie anderen opgepakt. De overige drie zijn op vrije voeten, maar nog wel verdacht.


Ali24/7

De Bolle komt vaker voor in het politiedossier over de grimmige onderwereldoorlog. Zo zegt De Bolle dat hij door vroegere 'bloedbroeders' werd gegijzeld, bedreigd en mishandeld. Volgens hemzelf werd hem meegedeeld dat hij zijn graf moest graven en 30.000 euro moest betalen. De daders van de gijzeling zijn volgens justitie leden van drugsbende Ali24/7.

Aanslag

Dezelfde verdachten komen ook in beeld bij een moordpoging in de wijk Holtenbroek, oktober vorig jaar. Toen werd de broer van De Bolle beschoten, toen hij in een busje zat met een vermeend leider van een andere drugsgroep. Ze overleefden de aanslag.

Voor die aanslag zitten verschillende verdachten vast.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: