Wethouder Olst-Wijhe vraagt wederom aandacht voor financiële situatie van gemeenten

In juni trok hij nog de aandacht door in de IJssel te springen en bijna kopje onder te gaan om Den Haag op te roepen met meer geld over de brug te komen. Nu vraagt wethouder Hans Olthof van Olst-Wijhe andere gemeenten een motie te ondertekenen over hetzelfde onderwerp.

De motie wordt ingediend tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) op 25 september. De VNG wordt hierin gevraagd nogmaals bij het Rijk aan te dringen op meer financiële ruimte voor gemeenten.

"Ondanks allerlei toezeggingen vanuit Den Haag blijft de financiële situatie van veel gemeenten kritiek. Met name voor kleine gemeenten met minder dan 20.000 inwoners, zoals Olst-Wijhe, lijkt de herverdeling van het gemeentefonds negatief uit te pakken."

Olthof is blij dat de motie al steun heeft gekregen. "Het is mooi dat ook grote gemeenten hebben getekend. Dat laat zien dat de nood hoog is en dat er structureel meer financiële ruimte moet komen voor alle gemeenten. Kort en goed: we moeten de koek niet herverdelen, maar groter maken", zegt wethouder Olthof van Olst-Wijhe.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Salland Olst-Wijhe VNG Nieuws
Deel dit artikel: