Nieuws

Veel Overijsselaars vierden vakantie in de eigen provincie, Gelderland en de kust ook populair

Vakantiepark Slagharen raccoon lodge
Vakantiepark Slagharen raccoon lodge © RTV Oost
Een kwart van de Overijsselaars dat op vakantie ging in Nederland, koos een vakantie in de eigen provincie. Daarnaast hadden Overijsselaars een voorkeur voor een vakantie in Gelderland of aan de kust.
Dat blijkt uit een onderzoek van de Provincie Overijssel. Van de Overijsselaars die in eigen provincie op vakantie zijn gegaan ging ongeveer de helft naar Salland en drie op de tien naar het Vechtdal. Onder Nederlanders die naar Overijssel gingen is Twente veruit het populairst.
Vakantiebestemming van Overijsselaars die in Nederland blijven
Vakantiebestemming van Overijsselaars die in Nederland blijven © KiesKompas

Buitenland

Een andere opvallende conclusie uit het onderzoek is dat ruim de helft van de vakantiegangers uit Overijssel hun plannen wijzigde door het coronavirus.
Het merendeel koos er logischerwijs voor om hun vakantie naar het buitenland te schrappen. Een derde besloot helemaal niet meer op vakantie te gaan, ook niet in eigen land. Van de Overijsselaars die de vakantieplannen wijzigden is drie op de tien in Nederland op vakantie gegaan.
Gewijzigde vakantieplannen door corona (alleen beantwoord door Overijsselaars die de vakantieplannen
Gewijzigde vakantieplannen door corona (alleen beantwoord door Overijsselaars die de vakantieplannen © KiesKompas

Niet op vakantie

Van de Overijsselaars die besloten niet op vakantie te gaan, koos een kleine dertig procent daarvoor omdat ze zich beperkt voelden in het ondernemen van activiteiten op vakantie. Daarnaast gaat een kwart liever buiten het hoogseizoen op vakantie en ging een vijfde niet op vakantie omdat ze bang waren besmet te raken met het coronavirus.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.