Wethouder Almelo is zwerfafval zat en gaat zelf maar opruimen

Wethouder Eugène Van Mierlo van Almelo gaat zelf de handen uit de mouwen steken om de rommel in zijn stad op te ruimen. Vanaf vandaag gaat hij elke week mee met een inwoner van de stad die zelf regelmatig afval opruimt.

Net als veel andere inwoners van Almelo ergert Van Mierlo zich mateloos aan zwerfafval. De ergernis over illegale dumping van afval, bijplaatsing bij milieuparkjes en zwerfafval op straat is groot. Van Mierlo heeft al maatregelen ingevoerd: van cameratoezicht tot een innovatieve dumpdetector aan het Van Goghplein. “We willen een schone stad. Een buitenruimte zonder zwerfafval vergroot het gevoel van veiligheid en leefbaarheid.”

 

Zelf aan de slag

Van Mierlo roept inwoners die zelf regelmatig opruimrondes maken zich bij hem te melden, zodat hij mee kan op een ronde. Desgewenst neemt de wethouder grijpers mee, waarmee het opruimen veilig en hygiënisch gebeurt: “Door wekelijks op pad te gaan met buren, leerlingen of clubs die regelmatig zwerfafval opruimen, kan ik mijn complimenten persoonlijk aan hen overbrengen, want ik vind het belangrijk wat zij doen."

Maar er zijn meer voordelen denkt Van Mierlo: "Daarnaast ontstaat een nog beter beeld van locaties in de gemeente waar het bar en boos is. Ik hoop ideeën te verzamelen voor de aanpak én het voorkomen van zwerfafval. En uiteraard heb ik het graag met mensen over alles wat hen verder bezig houdt in Almelo.”

Zaterdag 19 september is het ‘World Cleanup Day’, een wereldwijde opruimactie waarbij miljoenen vrijwilligers de strijd tegen zwerfafval aangaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: