Grote stijging coronabesmettingen IJsselland: "Dringende oproep om je aan regels te houden"

De Veiligheidsregio IJsselland maakt zich zorgen over de sterkte toename van het aantal coronabesmettingen in de regio. Gisteren zijn er 38 nieuwe besmettingen bijgekomen, waardoor de signaalwaarde boven de kritische waarde van 7 is uitgekomen: 7,2. Boven deze grens is er extra reden om alert te zijn.

Vooral in Zwolle, Kampen, Deventer en Ommen zijn er nieuwe besmettingen bijgekomen. Dat wordt vooral veroorzaakt door privéfeestjes, familieaangelegenheden, werk of besmettingen door buitenlandse reizen.

'Dringende oproep'

Voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland Peter Snijders: "Ik doe een dringende oproep aan iedere inwoner om je aan de regels te houden. Dat is de enige manier om onze bewegingsvrijheid ook de komende periode te behouden." Snijders gaf aan dat er op dit moment nog geen extra regionale maatregelen worden genomen. 

Ook Rianne van den Berg, directeur publieke gezondheid van de GGD IJsselland, is bezorgd: "Ik maak me oprecht zorgen over de oplopende trend in onze cijfers met besmettingen. Van 60 in de eerste week van september, naar 82 vorige week. En de afgelopen vier dagen zitten we in onze regio nu al op 80 besmettingen." 

Morgenavond is er een persconferentie van het kabinet, waarin waarschijnlijk extra maatregelen in regionale brandhaarden worden aangekondigd. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle IJsselland Nieuws
Deel dit artikel: