Kees Koolen investeert in zoekmachine voor vakantiehuizen

Multimiljonair Kees Koolen, die een bedrijf in Hengelo heeft, investeert vier miljoen euro in Holidu, een online zoekmachine voor vakantiehuizen. Koolen kwam vorig jaar in het nieuws in Overijssel omdat zijn 'accucampus' met LithiumWerks in Enschede niet van de grond kwam.

De 55-jarige Koolen is volgens zakenblad Quote goed voor zo'n 350 miljoen euro. Hij vergaarde zijn vermogen met het groot maken van hotelboekingsite Booking.com en hielp taxidienst 'Uber' internationaal uit te rollen. 

Investeren

Met zijn 'Koolen Industries' opereert de zakenman vanuit Hengelo, waar hij ook zijn accubedrijf Super B heeft. Dat heeft hij aangevuld met bedrijven die verschillende soorten accu's maken. De afgelopen anderhalf jaar heeft hij naar eigen zeggen zo'n honderd miljoen euro geïnvesteerd in de opslag van groene energie.

En nu investeert Koolen een aantal miljoen in Holidu. De zoekmachine vergelijkt vakantiehuizen door heel Europa met elkaar. De investering volgt nadat het bedrijf de afgelopen periode sterk is gegroeid. Ondanks de coronacrisis maakte het bedrijf in mei zelfs winst. 

LithiumWerks

Koolen investeert de laatste tijd vooral in de opslag van energie. Twee jaar geleden waren zijn plannen nog veel grootser. Hij wilde een 'accucampus' op de Technology Base, het voormalig vliegveld Twente, maken. Vier maanden later gooide hij het bijltje erbij neer, omdat er te weinig investeerders zouden zijn. 

Het debacle leverde een kater op voor investeringsmaatschappij OostNL die een lening van 7,5 miljoen had gegeven aan LithiumWerks, en het werd politiek benard voor gedeputeerde economische zaken Eddy van Hijum, die had gepleit voor die lening.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Hengelo Ondernemend Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: