Hans Broekhuizen geïnstalleerd als burgemeester van Twenterand

In Twenterand is vanmiddag Hans Broekhuizen geïnstalleerd als nieuwe burgemeester. Hij volgt Annelies van der Kolk op die sinds 2017 waarnemend burgemeester was. Broekhuizen is van plan "het beste uit de ander te halen. Verbinden, het team goed te laten draaien en het zelfbewustzijn toe te laten nemen", zei de nieuwe burgemeester vanmiddag in zijn toespraak.

De burgemeester werd met toeters en bellen door de brandweerkorpsen van Twenterand binnengehaald en afgezet bij het gemeentehuis. Dat welkom voelde voor de nieuwe burgemeester als een warm bad. Broekhuizen refereerde ook aan de vele berichtjes die hij via social media had ontvangen, maar ook per post. "Dat voelt als een warm bad en het is ontzettend fijn om te ervaren dat we zo welkom zijn."

Hans Broekhuizen werd vanmiddag onthaald door de brandweer van zijn gemeente (Foto: NewsUnited/Floris Kayim)
Hans Broekhuizen werd vanmiddag onthaald door de brandweer van zijn gemeente (Foto: NewsUnited/Floris Kayim)

Broekhuizen is geboren in Delfzijl, in de provincie Groningen. De afgelopen jaren was hij actief in de Friese politiek. Hij trad in 2014 aan als wethouder in Heerenveen. Vier jaar eerder begon hij als raadslid voor het CDA, waarvoor hij bij de verkiezingen van 2013 lijsttrekker was.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Twenterand Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: