Nieuws

VV Hoonhorst heeft primeur met hybride veld: mix van kunst- en natuurgras

VV Hoonhorst is vanaf dit weekend de trotse bezitter van een hybride voetbalveld. Het ziet eruit als gewoon gras, maar dan versterkt met een vrijwel onzichtbare kunststof laag. Dat is bijzonder, want deze velden liggen verder alleen bij profclubs. Hoonhorst is de eerste amateurclub in Noord-Nederland met een hybride grasmat.
Het hybride veld bestaat voor 90 procent uit natuurgras en 10 procent uit kunstgras. "Maar je moet echt goed zoeken om het kunstgras erin te vinden", zegt VV Hoonhorst-voorzitter Luc Diepman. "Iemand die het niet weet, ziet het niet. Het is verstevigde natuurgrasmat, zo kan je het zien."
De trainingsvelden van VV Hoonhorst voldeden al enige tijd niet meer. Ze waren te klein voor een serieuze training en vaak waren ze te nat of gewoon kapot gespeeld. Een kunstgrasveld vol rubberkorrels zagen ze in het duurzame Hoonhorst niet zitten en daarom bood een hybride voetbalveld uitkomst.

Feestelijke opening

Na werkzaamheden van bijna een half jaar was de feestelijke opening vandaag een feit. De opening werd verricht door het oudste en het jongste lid, waarna de jeugdleden zich konden uitleven tijdens een clinic van trainer - en inwoner van Hoonhorst - Gertjan Verbeek.
Projectleider André Rurink hoopt dat de opening van het veld de opmaat is voor betere voetbalprestaties in Hoonhorst. "We zijn al van de vijfde naar de vierde klasse gegaan. Maar we konden hier nooit goed trainen. Met deze goede trainingsvoorzieningen verwachten we dat we misschien nog wel iets omhoog gaan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.