Eerste patiënt verhuisd naar splinternieuw ziekenhuis in Hardenberg

De grootste operatie van het ziekenhuis in Hardenberg is in volle gang. De eerste patiënt is overgebracht van het oude Röpcke Zweers Ziekenhuis naar het splinternieuwe Saxenburgh Medisch Centrum. Het gaat om een vrouw met haar baby Antoni, die gistermiddag werd geboren. 

In totaal moeten tachtig patiënten vandaag verhuizen naar de nieuwe afdelingen, die dan ook direct goed moeten kunnen functioneren. Gelukkig hoeven ze maar een klein stukje vervoerd te worden: de nieuwbouw staat op hetzelfde terrein als het oude ziekenhuis. 

Vandaag is het meest complexe deel van de verhuizing, afgelopen week werden de kantoren in het nieuwe ziekenhuis alvast ingericht. Het Saxenburgh Medisch Centrum heeft 130 bedden. Dat zijn er een paar minder dan in het oude streekziekenhuis, maar de beschikbare bedden kunnen efficiënter worden ingezet. 

Wonder

Het nieuwe ziekenhuis was al een paar maanden klaar, maar door corona moest de verhuizing worden uitgesteld. Dat het splinternieuwe ziekenhuis er staat is een klein wonder: er werd al jaren over gesproken, maar het lukte niet om de financiering rond te krijgen. Uiteindelijk hielpen specialisten zelf mee met de financiering. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: