Enschedeër Henny Thijssen wint The Voice Senior: "Ik heb genoten"

De telefoon staat roodgloeiend bij Henny Thijssen uit Enschede. Hij won gisteravond de finale van The Voice Senior. "Het was heel erg leuk om mee te doen. Ik moet nog maar even zien wat voor gevolgen dit heeft", vertelt Henny een dag na de winst.  

De Enschedeër is geen onbekende in de muziekwereld. Hij schreef liedjes voor onder anderen André Hazes, Tino Martin, Frans Bauer en Marianne Weber. Vorig jaar won hij de Hollandse Meester Award, een onderscheiding voor mensen die een belangrijke bijdrage aan de Nederlandstalige muziekcultuur hebben geleverd. 

Deelname

Thijssen is 68 jaar, maar dat weerhield hem niet van deelname aan het programma. "Als je ouder wordt, zakt alles een beetje. Ook je stem, maar de intentie van het zingen blijft hetzelfde. Dat mag de pret niet drukken", vertelt Henny.

De Enschedeër zat in het team van Frans Bauer. Hij heeft erg genoten van zijn deelname. "Er hing een heel leuke sfeer, ook tussen alle kandidaten. Het wedstrijdelement was niet zo heel erg aanwezig, gelukkig maar."

Vieren

Vandaag heeft de winnaar tijd om bij te komen. "Ik ben gisteravond naar huis gereden en naar bed gegaan, maar ik ga het vandaag nog wel vieren. En dan moet ik maar even zien wat de gevolgen hiervan zijn." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: