Energiek FC Twente pakt verdienstelijk punt in De Kuip

FC Twente heeft een verdienstelijk punt overgehouden aan het bezoek bij Feyenoord. In Rotterdam bleef de ploeg van Ron Jans knap op de been en dat leverde uiteindelijk een gelijkspel op. Het werd 1-1.

De dertien duizend aanwezigen in De Kuip zaten nog koud op hun stoel toen FC Twente brutaal de leiding nam. In het strafschopgebied van de Rotterdammers vond Danilo, met een leep hakballetje, Cerny en die wist de bezoekers met een geplaatste bal op een vroege voorsprong te brengen, 0-1. 

Twee strafschoppen binnen minuut

Feyenoord kwam daarna beter in de wedstrijd en dat leverde een aantal gevaarlijke situaties voor het doel van Drommel, maar het bleef vooralsnog 0-1. Na een klein half uur wees scheidsrechter van Boekel naar de stip toen Oosterwolde een overtreding maakte op Geertruida. Met een knappe redding stopte Drommel vervolgens de strafschop van Berghuis, maar in de rebound werd diezelfde Berghuis gevloerd door Pleguezuelo en dat werd wederom bestraft met een penalty. Dit keer maakte Berghuis geen fout: 1-1.

Kansen voor beide doelen

Twente kreeg daarna een goede mogelijkheid om weer aan de goede kant van de score te komen, maar Menig krulde de bal naast het doel van Bijlow. Aan de overkant hield Drommel de Enschedeërs op de been door Jörgensen twee keer van score te houden. 

Beter Twente na rust

Ook na rust kwam Twente beter uit de kleedkamer dan de thuisploeg en dat leverde bijna weer een snelle treffer op. Menig kon schieten, na een goede Twentse aanval, maar zijn schot ging over. De linksbuiten kreeg luttele minuten later ook zijn derde kans van het duel, maar Bijlow wist zijn inzet te keren. 

Verdienstelijk punt

De bezoekers deden in de tweede helft niets onder voor Feyenoord en waren daarin het eerste half uur zelfs de bovenliggende partij. Tot grote kansen leidde dat niet. De Rotterdammers probeerden met een slotoffensief nog de overwinning te forceren en kregen via Berghuis en invaller Narsingh een aantal honderd procent kansen, maar uiteindelijk bleef het bij 1-1. In de voorbereiding speelde FC Twente ook al gelijk bij Feyenoord.

Feyenoord - FC Twente 1-1

0-1 Cerny (2)

1-1 Berghuis (29/strafschop)

Arbiter: van Boekel 

Geel: Zerrouki, Linssen, Oosterwolde, Senesi

Bijz: Drommel stopt strafschop Berghuis (28)

Feyenoord: Bijlow, Geertruida (Nieuwkoop/38), Botteghin, Senesi, Haps, Diemers, Fer, Kökçü (Teixeira/78), Berghuis, Jørgensen (Bozenik/77), Linssen (Narsingh/65).

FC Twente: Drommel; Ebuehi (Markelo/78), Pleguezuelo, Schenk, Oosterwolde; Bosch, Zerrouki (Selahi/65), Roemeratoe; Cerny, Danilo (Jeremejeff/65), Menig (Lamprou/71).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: