nieuws

Wat vind jij: Het is begrijpelijk dat sommige wegen voor motorrijders worden afgesloten

Wat vind jij?
Wat vind jij? © RTV Oost
Rond de duizend motorrijders vroegen deze zondag aandacht voor het afsluiten van wegen speciaal voor motoren. Dit gebeurt volgens de motorrijders steeds vaker. Bijvoorbeeld omdat sommigen voor geluidsoverlast zorgen op idyllische, rustige weggetjes. Bewoners klagen daar dan over en vervolgens worden die wegen afgesloten. Vind jij dat een begrijpelijke keuze? 
De motorrijders rijden rustig van Harmelen naar Den Haag en weer terug. Tegen de NOS zeggen leden van de actiegroep Motor Collectief dat ze met deze actie zichzelf in een goed daglicht willen plaatsen. "Het moet een respectvolle dag worden," stelt de organisatie. "Wilde stuntrijders zijn niet welkom."
Want dat zijn volgens de organisatie de boosdoeners. "Motorrijders moeten hun rechterhand gewoon in bedwang houden, geluidsdempers in hun uitlaat laten zitten en in de vierde versnelling rijden om geluidsoverlast te beperken," vertelt Erik Mul van Motor Collectief. 
Motorrijders die zich niet aan die regels houden, mogen volgens de organisatie harder aangepakt worden. De organisatie vindt dat er nu een kleine groep motorrijders is die het voor de anderen verpest. 

Wat vind jij? Hebben de motorrijders gelijk en moet de politie stoppen met het afsluiten van wegen voor motoren? Of is het een begrijpelijke keuze van de handhavers? Stem op de stelling en reageer: hieronder of op Facebook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.