Archief

Bartjens' Rekendictee

Bartjens' Rekendictee
Bartjens' Rekendictee
'Dat is niet volgens Bartjens', zeggen onderwijzers al eeuwenlang tegen hun leerlingen, als de som niet nauwkeurig berekend is.
Willem Bartjens was een Amsterdamse schoolmeester die een groot deel van zijn leven in Zwolle woonde en werkte. Met zijn rekenboek 'De Cijfferinghe', dat in 1604 verscheen, zette hij twee eeuwen de toon voor het Nederlandse rekenonderwijs. Bartjens kreeg daarmee zoveel bekendheid dat het gezegde 'volgens Bartjens' geboren was. 
Dit jaar wordt alweer de vijfde editie van het Bartjens Rekendictee gehouden. Van 10 oktober tot 10 november vinden de voorronden plaats via internet. Op de Hogeschool Windesheim in Zwolle zal vervolgens op vrijdag 21 november de grote finale gespeeld worden. 
Van 17 t/m 21 november kunt u bij RTV Oost uw eigen rekenvaardigheden testen. Elke dag vindt u op deze plek een rekensom. De rekensom is ook elke dag rond 16.50 uur te horen op Radio Oost in Afslag Oost. U hoort dan ook de oplossing én uitleg van de som van de vorige dag.  
Klik hier om mee te doen. Deelnemers met de juiste oplossing maken elke dag kans op een fantastische RTV Oost webcam ter waarde van maar liefst € 50,-.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.