Recepten

Pizzabroodje

Pizzabroodje
Pizzabroodje
Recept Goedemorgen Overijssel vrijdag 30 november
Je hebt nodig:
300 gram tarwe bloem
½ theelepel gistpoeder
½ theelepel kristal suiker
1 theelepel zout
1 eetlepel olijfolie
200 ml lauwwarm water
4 eetlepels gezeefde of in stukjes gesneden pomodori
100 gram dun gesneden rauwe ham
1 theelepel gedroogde oregano
125 gram mozzarella
Vers gemalen zout en peper

Hoe ga je te werk

Om het deeg te maken doe je de bloem met de gist, suiker en het zout in een grote mengkom. Maak een kuiltje in het midden en schenk je daar beetje voor beetje het water en de olie toe. Roer met een vork steeds wat meel bij het vocht.
Als al het vocht is opgenomen in het meel ga je met je handen verder en kneed je het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Trek het deeg naar je toe en druk het terug met de muis van je hand en gebruik afwisselend beide handen.
Leg het deeg na 5 minuten kneden in een schone kom, zet die op een warme plek en laat het deeg 40 minuten rijzen. Na 40 minuten moet het deeg in volume zijn verdubbeld. Neem het uit de kom, kneed het opnieuw een paar minuutjes, leg het op een grote snijplank en trek het in een rechthoekige vorm van circa 40 bij 25 cm.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Strijk de tomaatjes met een lepel gelijkmatig uit over het deeg. Verdeel de ham en mozzarella erover. Breng op smaak met peper en zout. Draai de pizza zodanig dat de lange kant van de rechthoek voor je ligt. Rol het deeg voorzichtig op. Snijd de rol in twaalf stukken van circa 1 cm dik en leg die op de bakplaat die je met ingevet bak papier bekleed hebt. Bak de pizzaatjes 25 minuten en serveer direct.

Eet smakelijk!!!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.