Recepten

Maaltijdsalade

Maaltijdsalade
Maaltijdsalade
Recept Goedemorgen Overijssel vrijdag 7 december

Ingrediënten

  • Ijsbergsla  
  • Lollo rosso
  • Lollo biondo
  • Uitje wortel
  • Komkommer
  • Augurk 
  • Doperwtjes
  • Maïs
  • Tomaat
  • Paprika's 
  • Gerookte zalm of gerookte kipfilet
  • Toast
  • Saus
  • Magere kwark
  • Magere yoghurt
  • Zout, peper, knoflook, kerrie en mosterd
  • Evt. Honing
Ik heb er geen hoeveelheden bij gezet zodat men zelf kan bepalen hoeveel je van elk ingrediënt wilt gebruiken.

Bereiding

De slasoorten snijden en wassen en daarna goed laten uitlekken. De wortel, komkommer, appel en augurk in dunne reepjes snijden en de ui snipperen. De doperwtjes, maïs beetgaar toevoegen. De tomaat en paprika's toevoegen. Voor de liefhebber gerookte zalm door het geheel scheppen of voor hen die geen vis lusten, gerookte kip filet aan dunne plakjes erdoor.
Sla en de ingrediënten door elkaar scheppen.
Voor de saus de kwark afslappen met magere yoghurt en eventueel op smaak brengen met zout, peper, iets knoflook en iets kerrie met mosterd. Vind je het te zuur dan kun je er iets honing doorheen roeren.
Apart serveren of er licht door scheppen met toast erbij en de maaltijd is compleet!

Eet smakelijk!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.