Stroetinga wint marathon Haaksbergen

SCHAATSEN - Arjan Stroetinga heeft de eerste marathonwedstrijd op natuurijs gewonnen.
In Haaksbergen won de schaatser uit Friesland na 125 rondes de massasprint van het peloton. Stroetinga versloeg onder meer ploeggenoot Bob de Vries, die tweede werd. De derde plek was voor Jan Maarten Heideman. Bij de vrouwen was Elma de Vries oppermachtig. Ondanks een valpartij enkele ronden voor het einde kwam ze met ruime voorsprong solo over de finish. Carla Zielman uit Steenwijkerwold werd tweede. De schaatsmarathon in Haaksbergen trok zo'n 3000 toeschouwers naar park het Scholtenhagen. De wedstrijd was ook live te zien op TV Oost.