Nieuwsbrief

Doe mee aan Oma Roelie’s Streektaalquiz!

Doe mee aan Oma Roelie’s Streektaalquiz!
Doe mee aan Oma Roelie’s Streektaalquiz!
Het Radio Oost ochtendprogramma KlaarWakker heeft de afgelopen maanden Overijsselse prominenten beoordeeld op hun spreekvaardigheid van het Nedersaksisch.
Daarbij schakelde presentator Matijn Nijhuis zijn Oma Roelie in, die in niet mis te verstane bewoordingen een oordeel velde over de spreekvaardigheid van de deelnemers. Ter afsluiting wordt een streektaalquiz gehouden voor alle luisteraars van Radio Oost. 
Iedereen wordt uitgedaagd om zichzelf te laten toetsen door Oma Roelie en daarbij kans te maken op een mooie prijs. Om deel te nemen aan de streektaalquiz kan tot en met maandag 24 december 16.00 uur worden gebeld met het speciale telefoonnummer 074 - 2 456 636. Op het antwoordapparaat moet de volgende zin worden ingesproken: 
'Wat bi'j toch ok een alderbarstens lui vearken. 't Is wear nen ontieglijken kroam hier. Ik bin echt hellig. Noe gadder ie dat spul heel snel bie mekaar, aans dan krie'j nen striekert!'

De tekst is te beluisteren op www.rtvoost.nl. Omdat de zin is opgesteld in het Nedersaksisch, kan deze in elk Overijssels dialect worden uitgesproken. De drie winnaars zullen dan ook gelijkelijk worden verdeeld over de belangrijkste Overijsselse streektaalgebieden. Te winnen zijn een 'meet and greet' met Oma Roelie en Jan Riesewijk, bekend als Mans uit Van Jonge Leu en Oale Groond. Daarnaast ontvangen de winnaars alle DVD's van Van Jonge Leu en zijn ze eregast tijdens de Overijsselse Sportverkiezingen op zondag 6 januari.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.