Archief

Opnieuw waarschuwing gladheid

In Twente zijn zondagmorgen opnieuw tientallen meldingen van aanrijdingen geweest door gladheid.
Vooral op de snelweg N35 en A35 was het verraderlijk glad. Nu is er nog op sommige plekken dichte mist. Bij knooppunt Buren zijn drie mensen gewond geraakt bij een aanrijding en naar het ziekenhuis gebracht. Ook zaterdagmiddag zijn er in Twente tientallen aanrijdingen geweest. In een groot deel van de gevallen raakte daarbij iemand licht gewond. De automobilisten werden ook toen overvallen door gladheid.
Ook op de A32 was het glad zondagmorgen. Tussen Meppel en Steenwijk zijn drie auto's van de weg geraakt. Daarbij raakten drie mensen gewond. Bij Steenwijk belandde een automobilist in een sloot. Hij en zijn medepassagier zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht met rugklachten en glas in het hoofd. Iets verderop gleed kort daarna een busje van de weg in de sloot. De auto-mobiliste en haar zes passagiers konden zelf uit de auto komen. Eén vrouw is voor behandeling in het ziekenhuis opgenomen.
Bij Havelte raakte ook een automobilist in een slip, hij kwam tegen de vangrail tot stilstand. De bestuurder wist zichzelf uit de auto te bevrijden.
Foto's: Alex Wever

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.