Programmanieuws

Niki Romijn in Edned

Niki Romijn in Edned
Niki Romijn in Edned
null
Ook in het nieuwe jaar kun je kijken naar 'En Dan Nog Even Dit'. Bert Eeftink, Leonie ter Braak, Willem Alkema en Carrie ten Napel praten je elke werkdag bij over alles wat Overijssel bezighoudt. Voortaan is Edned te zien om 18.21, 20.21 en 23.38 uur.
Vrijdag 4 januari is paragnost en radiomaker André Groote te gast. Hij maakte ooit naam met het spraakmakende radioprogramma 'Het zwarte gat' en houdt zich nog steeds bezig met paranormale zaken. Zo wist hij onlangs de werking te verklaren van een door Maya-indianen gebouwde fusieraket. Ook te gast zijn cabaretier Wilfried Finkers en pastoor Kerkhof Jonkman, die onlangs werd verkozen tot 'Meest roze persoon van Overijssel'.
Maandag 7 januari is zangeres/componist Niki Romijn (foto) te gast. In haar eerste soloprogramma 'Roos van jou mond' staan de poëzie en het intrigerende leven van de Zuid-Afrikaanse dichter Ingrid Jonker centraal. Jonker was fel tegenstander van de Apartheid, waar haar eigen vader ironisch genoeg aan deelnam. Niki Romijn componeerde muziek bij een selectie van de gedichten van Ingrid Jonker, waarbij ze zingt in het Afrikaans.
Dinsdag 8 januari is aankomend tennisster Myrthe Molenveld uit Haaksbergen te gast. Zij deed vorig jaar ervaring op in de Verenigde Staten en maakt steeds meer furore. Ook te gast is Maartje Pierhagen uit Steenwijk. Zij is één van de initiatiefnemers van Mama Wil, een groep die (werkende) moeders wil inspireren. Mama Wil won begin december een Stimuleringsprijs tijdens het vrouwenfestival Women Inc.
Woensdag 9 januari schuiven de Enge Buren aan. Dit doldwaze muzikantentrio brengt een wervelende show vol muziek, grappen en persiflages. Naar eigen zeggen zijn ze nergens mee te vergelijken…

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.