Recepten

Appelflappen

Appelflappen
Appelflappen
Recept Goedemorgen Overijssel vrijdag 28 december
Je hebt nodig voor ongeveer 30 appelflappen:
* 10 appels, goudrenetten
* ½ pak witte basterdsuiker
* kaneel
* 350 gram zelfrijzend bakmeel
* 2 eieren
* 1 zakje vanillesuiker
* 3,5 dl melk
* snufje zout
* poedersuiker en zonnebloemolie
En zo ga je te werk:
Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Snijd iedere appel in 3 á 4 dikke schijven. Doe de basterdsuiker en wat kaneel in een schaal en haal de appelschijven erdoor. Laat de schijven een paar uur liggen zodat de smaak van de suiker en de kaneel goed in de appel kunnen trekken.
Maak nu het beslag. Vermeng eerst 2 dl melk met het zelfrijzend bakmeel. Als je hiervan een mooi papje hebt, doe je de rest van de melk erbij. Voeg nu de eieren toe aan het geheel. Voeg de vanillesuiker en het zout toe.
Verwarm de olie tot 180 graden in een pan of frituurpan. Haal een appelschijfje door het beslag en doe het in de hete olie. Draai de schijf na een tijdje om als die boven drijft. Als beide zijden lekker bruin zijn dan kun je de schijf eruit halen. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Lekker smullen met oudjaar...
Iedereen een gezond en culinair 2008 toegewenst!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.