Nieuwsbrief

Ik op TV krijgt vervolg in 2008

Ik op TV krijgt vervolg in 2008
Ik op TV krijgt vervolg in 2008
Het crossmediale concept Ik op TV krijgt in 2008 een vervolg. Het televisieprogramma was tot het einde van 2007 bij zeven regionale omroepen te zien.
Vanaf januari wordt de internetsite ikoptv.nl, die de basis vormt van het crossmediale concept, op televisie omlijst door promotie op acht regionale omroepen. Daarmee continueren Endemol Nederland en de in PRO verenigde regionale omroepen (RTV Utrecht, RTV Noord-Holland, RTV Rijnmond, RTV Oost, TV West, L1 en Omroep Brabant, Omroep Gelderland en Omroep Reclame Nederland (ORN) hun samenwerking.
Sinds de start in september 2007 kent Ik op TV een groeiende populariteit. Dat werd onderstreept tijdens de uitreiking van de Media & Entertainment Innovation Awards waar het concept als de grote publiekswinnaar uit de bus kwam. Daarnaast zijn inmiddels ruim driehonderd reporters actief om nieuws, evenementen en verrassende confrontaties uit de regio op hun eigen wijze vast te leggen. De afgelopen drie maanden werden meer dan 3000 filmpjes ge-upload. 
Dick van der Graaf, Commercieel Directeur Endemol Nederland: ‘Ik op TV is een nieuw en vooruitstrevend initiatief dat zich in relatief korte tijd als crossmediaal platform heeft bewezen. Dankzij de unieke samenwerking tussen aanvankelijk zeven en straks acht regionale omroepen kunnen we ons de komende periode toeleggen op het doorontwikkelen van televisie maar ook de internetcomponent.'
Gert Bielderman, woordvoerder namens de werkgroep Publieke Regionale Omroepen: ‘Ik op TV geeft in de volle breedte lading aan het fenomeen user generated content. De internetsite staat al een paar maanden als een huis. Het bijbehorende TV concept wordt aangescherpt.' 
Het platform dat Ik op TV jongeren biedt, reikt verder dan filmpjes plaatsen op internet doordat de content een volwaardig televisieprogramma oplevert. Uniek aan het concept is de techniek die eraan ten grondslag ligt. Deze slaat een brug tussen mobiele telefonie, internet en televisie. Bovendien is het concept laagdrempelig. Iedereen die in het bezit is van een UMTS telefoon kan zelf live en non-live content streamen en gebeurtenissen uit zijn omgeving onder de aandacht brengen van een breed publiek. Doordat reporters vanuit Endemol praktische tips en trucs aangereikt krijgen, is Ik op TV tevens een kweekvijver voor nieuw toptalent.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.