Recepten
Broodje lekker hapje

Recept Goedemorgen Overijssel vrijdag 11 januari
Benodigdheden:
- Rucola sla
- Parmaham
- Rode paprika, in reepjes
- Courgette, in dunne plakjes
- Zongedroogde tomaatjes
- Verse basilicum
- Een hard broodje naar keuze, liefst turksbrood
- Olijftapende, fijn gepureerde olijven, zout, peper en kruiden
- Beetje olie vermengd met wat vers uitgeperst knoflook
Ga als volgt te werk:
Pak een grilpan of een gewone koekenpan en strijk deze in met wat olie/knoflook mengsel. Rooster de paprika en de courgette aan beide zijden tot deze mooi goudbruin zijn.
Snijd het brood overlangs en bestrijk beide helften met olijftapenade. Bedek de bodem met sla, de courgette, paprika, verse basilicum, parmaham en de tomaatjes. Doe daarop weer een beetje sla en leg de andere helft van het brood erop.
Als je wilt dat de smaak er lekker in kan trekken, wikkel dan het brood in aluminium folie en laat dit een paar uur in de koelkast staan.
Zodra je het brood wilt gaan eten, uit de koelkast halen, uit het papier halen en in mooie stukken snijden.