Recepten

Romige mosterdsoep

Romige mosterdsoep
Romige mosterdsoep
Recept Goedemorgen Overijssel vrijdag 18 januari
Je hebt nodig voor 4 personen:
  • 2 plakken katenspek (in kleine reepjes)
  • 1 kleine ui (fijngehakt)
  • 1 kleine prei (fijngesneden)
  • 1 bekertje créme fraiche (op kamertemperatuur)
  • 900 ml groente bouillon
  • 4 eetlepels mosterd 
  • 4 eetlepels kookroom (op kamertemperatuur)
  • handje vol gehakte peterselie
  • Beetje boter
  • 2 kuipjes smeerkaas
Je gaat als volgt te werk: 
Snijd de ui , snijd de prei en spoel deze goed af. Maak van de katenspek kleine smalle reepjes.Doe een beetje boter in een pan en bak op middelhoog vuur het spek en de ui, en laat alles in 5 minuten al roerend lichtbruin worden.
Pak een grote pan en doe daarin de groente bouillon. Laat het zachtjes warm worden, en doe ondertussen, alroerend de room, mosterd, smeerkaas en créme fraiche erbij. Voeg de fijngesneden prei toe. Laat alles zachtjes warm worden en laat het op een laag vuurtje 5 minuten staan.
Verdeel het op 4 borden of soepkoppen en garneer met verse fijngesneden peper en het spek/ ui mengsel.
Tip: Eet er een lekker stukje vers gebakken brood bij.

Eet smakelijk!!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.