Nieuwsbrief

Oldenzaals kapellenfestival Toeten & Bloazen

Oldenzaals kapellenfestival Toeten & Bloazen
Oldenzaals kapellenfestival Toeten & Bloazen
Zondag 20 januari is er in Oldenzaal weer het traditionele kapellenfestival ‘Toeten & Bloazen’ gehouden.
Zeventien kapellen afkomstig uit heel Nederland zetten in zalencentrum Rouwhorst hun beste beentje voor tijdens een feestelijk voorproefje van carnaval. TV Oost heeft opnames gemaakt van het muzikale festijn en zal de opnames, mede mogelijk gemaakt door KroeseWevers, uitzenden in de aanloop naar het verslag van de Grote Twentse Carnavalsoptocht, op zondag 3 februari.
Oldenzaal staat bekend als carnavalsstad bij uitstek. Twee weken voordat het grote feest losbarst wordt traditioneel het kapellenfestival georganiseerd door carnavalsvereniging de Kadolstermennekes. Het oergezellige en ongedwongen muziekfeest is steevast uitverkocht. De deelnemende muziekgezelschappen halen op creatief gebied alles uit de kast om er een groot feest van te maken. Carnavaleske stunts zijn een vast onderdeel van Toeten en Bloazen.
In deze programmaserie komt ook de Carnavalsagenda. Heeft u carnavalstips? Dan kunt u deze mailen naar carnaval@rtvoost.nl. De carnavalsagenda zal tevens te zien zijn op de website van OverOverijssel.
Het kapellenfestival Toeten en Bloazen is op TV Oost te zien op zaterdag 26 januari en zaterdag 2 februari om 16.21, 19.28, 21.28 en 23.28 uur, van maandag 28 januari t/m vrijdag 1 februari dagelijks om 20.00 uur en op zondag 3 februari van 12.00 tot 16.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.