Nieuwsbrief

Vooruitblik Edned...

Elke werkdag kun je bij TV Oost kijken naar 'En Dan Nog Even Dit', waarin je wordt bijgepraat over alles wat Overijssel bezighoudt. Komende maandag is Linda Wagenmakers te gast.
Bert Eeftink, Leonie ter Braak, Willem Alkema en Carrie ten Napel ontvangen de komende dagen weer tal van interessante gasten.
Vrijdag 1 februari schuift Edwin van Hoevelaak aan in Edned. De succesvolle producer uit Espelo was jarenlang de sidekick van Willie Oosterhuis in het muziekprogramma De Regiotap. Nu bezorgt hij de ene na de andere ster een hit. Wat is zijn geheim? Ook te gast is Ton Scherpenzeel van Kayak. Deze symfonische rockgroep vierde successen in de jaren zeventig en werd in 1999 heropgericht. Verder komt de Zwolse kunstenaar Ronald Westerhuis vertellen over zijn werk. Hij maakt zitobjecten voor steenrijke mensen in Dubai en New York en heeft onlangs een kunstwerk afgeleverd bij Prins Albert van Monaco. Ronald ziet zichzelf niet alleen als kunstenaar maar ook als een ondernemer.
Maandag 4 februari is zangeres en musicalster Linda Wagenmakers (foto) te gast. Zij is ambassadeur van de Zwolse Stichting Present, die een brug wil slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Ook stichtingsdirecteur Rudolf Setz schuift aan. Verder is Sander de Kramer te gast. Hij is hoofdredacteur van de landelijke Straatkrant en schreef het boek 'Van miljonair tot krantenjongen', over aan lager wal geraakte miljonairs, gestruikelde topsporters en in de war geraakte professoren. De Kramer beschrijft hoe zij door een bizarre speling van het lot op straat terecht zijn gekomen.
Dinsdag 5 februari is nieuwslezeres Margriet Wesselink te gast. Ze begon haar carrière bij Omroep Zwolle, waarna ze enkele jaren als bureauredacteur en nieuwslezer bij RTV Oost heeft gewerkt. Sinds januari 2007 is ze te zien als presentatrice van het NOS Journaal op 3. Ook te gast is wereldfietser Frank van Rijn. Na zijn studie elektrotechniek was Frank van plan om een jaartje te gaan fietsen maar dat liep allemaal een beetje uit. Hij is nu 59 en heeft in 27 jaar 110 landen gezien. Zijn reisverhalen worden uitgebracht in boekvorm en hij geeft lezingen. Advocaat Robert Speijdel schuift aan en praat mee.
'Edned' is te zien om 18.21, 20.21 en 23.38 uur. Het laatste nieuws over EDNED vind je op www.edned.nl. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.