Archief

Only Seven Left

De debuut-cd van de Hilversumse pianopoppers Only Seven Left heet 'Forever Is A Lie'. Niets duurt voor eeuwig – het lijkt een erg wijze uitspraak voor een band met een gemiddelde leeftijd van 16 jaar. Maar Only Seven Left klinkt niet als een beginnend bandje. De poëtische teksten hebben inhoud en de muziek is professioneel opgenomen. Inspiratiebronnen van de band zijn Something Corporate, Keane en Thirteen Senses.
  Trots 
De productie van 'Forever Is A Lie' was in handen van Bram de Wijs (Impossible Situations, Wagtale), de mastering werd gedaan door Martijn Groeneveld (Solo, A Balladeer) en het artwork is verzorgd door Pankra Studio (Solo, Sally Forth). De cd is uitgebracht bij het onafhankelijke Amersfoortse Stuck In A Day Records. De labelbaas zegt over Only Seven Left: "Only Seven Left is een band met superveel potentie en ik ben dan ook heel trots op deze release!"  
Only Seven Left wordt begin 2005 opgericht en mag in dat jaar gelijk een liedje bijdragen aan 'Planet Heartbreak', een compilatie van Stuck In A Day. De band maakt er zelf een no-budget videoclip bij en zo wordt 'Last Night' – mede dankzij de uitstraling van de jongens – een hitje op internet. Met als hoogtepunt een top 3 notering in de top 40 van Ongekend Talent.

Populair

In de zomer van 2006 beginnen de opnames voor 'Forever Is A Lie', die in verschillende thuisstudio's wordt opgenomen. Jongerenkrant TED maakt een reportage over de band. Het interview vergroot de populariteit van de jongens: hele internetfora van meisjesbladen worden volgeschreven over Wouter, Jochem, Roderick, Hinne en Bram.

Paradiso

In 2007 geeft Only Seven Left enkele intieme akoestische optredens en presenteert de band 'Forever Is A Lie'. Een sfeervolle cd met pakkende pianopopliedjes en emotionele songteksten gebracht door frisse jongens met grote dromen. En die dromen komen gelijk een beetje uit: de positieve recensies stromen binnen en de band wordt door popmagazine LiveXS verkozen tot Local Hero. Only Seven Left mag zodoende als jongste band ooit spelen in poptempel Paradiso. Radio 3FM pikt de cd op en Only Seven Left wordt uitgeroepen tot 'serious talent'.

Tina

Meidenblad Tina ziet de jongens ook wel zitten en vraagt of de band op hun jaarlijkse Tinadag voor 10.000 meiden wil optreden. Hun televisiedebuut maakt Only Seven Left bij VillaLive, het zondagochtendprogramma van de VPRO. In juni 2007 wordt de band bovendien geselecteerd door de jury van de Grolsch Grote Prijs van Nederland om een showcase te doen. De avonturen van Only Seven Left worden door productiemaatschappij Lekkernummertje.com vastgelegd en online uitgezonden als reallife-soap.
Het is soms hectisch: een stapel huiswerk en een lijst met optredens, maar de jongens van Only Seven Left zijn ambitieus genoeg om het succesvol te combineren!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.