Archief

Yukka

Yukka wordt vergeleken met uiteenlopende bands waaronder de Stereophonics, Paul Weller en de Afghan Wings. Deze verscheidenheid maakt duidelijk dat Yukka niet gemakkelijk in een hokje te plaatsen is. De eigen identiteit is altijd belangrijk geweest. Geen concessies, geen pretenties, maar gewoon spelen wat goed voelt.
Live zorgt Yukka voor een intens optreden met zowel intieme als energieke momenten. De band heeft inmiddels meer dan honderd optredens op podia, festivals, radio, televisie en voorprogramma's gedaan.
In 2005 is in eigen beheer de CD "Still" uitgebracht. Twee jaar eerder kwam "It Isn't Safe" uit. Van deze CD is de single "Don't Be Sad" met een bijbehorende videoclip uitgebracht. Deze is o.a. te zien geweest op de muziekzenders MTV en The Box. In 2006 is de band voornamelijk bezig geweest met nieuw materiaal. Verder is er naast een aantal optredens in eigen land nu ook over de landsgrenzen heen gekeken. Yukka stond afgelopen zomer samen met bands als Placebo en Fishbone op het United Islands Festival in Praag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.