nieuws

Varkenshaasje cranberry

Varkenshaasje cranberry
Varkenshaasje cranberry
Recept Goedemorgen Overijssel vrijdag 22 februari

Je hebt nodig voor 4 personen

  • 2 varkenshaasjes 
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel gehakte rozemarijn
  • 24 dunne plakken ontbijtspek
  • 150 ml droge rode wijn
  • 150 ml cranberrysap
  • 5 eetlepels kersenjam
  • 5 eetlepels kersen
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 1 theelepel maïzena
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de varkenshaas in tweeën zodat je 4 stukjes krijgt. Bestrijk met een beetje olijfolie, bestrooi met zout en peper en rol elk stukje varkenshaas door de gehakte rozemarijn blaadjes.
Leg 4 plakken spek, elkaar een beetje overlappend, op een plank. Leg er een stukje varkenshaas op, wikkel het in het spek en druk het aan zodat het vlees goed verpakt is. Herhaal met de rest van het spek en de varkenshaas.
Doe voor de saus, de wijn, het cranberrysap, de kersenjam en 150 ml water in een kleine steelpan. Laat al roerend 5 minuten op een half hoog vuur zachtjes koken. Voeg de azijn toe en laat nog 1 minuut zachtjes koken.
Meng de maïzena met een beetje water tot een pasta. Voeg toe aan de saus en laat 1 minuut koken tot de saus gebonden is. Zet apart.
Verhit een grote koekenpan op een hoog vuur. Voeg de olie toe en bak de varkenshaas in 3- 4 minuten rondom goudbruin. Leg op een bakplaat en zet 5 minuten in de oven.
Verwarm de saus zachtjes opnieuw terwijl je de varkenshaas 2 - 3 minuten laat rusten.
Snijd het varkensvlees en serveer met de kersensaus, op een bedje van rucola sla.
 
Tip: Serveer er wat aardappelpuree bij.

Eet smakelijk!!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.