Archief

These Seats Are Taken

These Seats Are Taken is een meerstemmige Post-Punk band uit Noord-Limburg die de huidige Britse golf aan Gitaarpop bands als blauwdruk neemt voor hun eigen muziek.
These Seats Are Taken bestaat sinds begin 2006 en heeft sindsdien al veel bereikt. Ze gingen als jonge, nog onbekende band naar huis met 2e prijs tijdens de 2007 editie van Nu of Nooit, dé Limburgse bandwedstrijd waarvan de winnaar Pinkpop mag openen, ze wonnen de Nijmeegse bandwedstrijd Kaf en Koren en mogen zich daardoor een jaar lang de beste studentenband van Nijmegen noemen én ze speelde bij Barbara in de Nacht op Radio 3FM! Verder speelde These Seats Are Taken al in vooraanstaande zalen en op festivals als Doornroosje in Nijmegen, MC de Bosuil in Weert en de Zomerparkfeesten in Venlo. Onlangs bereikte ze een nieuwe mijlpaal met de release van hun debuut The Penny Arcade EP. Met dit schijfje hoopt These Seats Are Taken de Nederlandse podia te veroveren… En dat lukt tot nu al heel aardig; These Seats Are Taken is namelijk verkozen tot Local Hero van de maand Maart door toonaangevend live-magazine LiveXS en speelt daarom 26 maart in Paradiso, Amsterdam en 27 maart in het Paard van Troje in Den Haag!
De muziek van These Seats Are Taken klinkt als en mix van de Post-Punk van Maxïmo Park, The Futureheads en Franz Ferdinand, de Garagerock van The Hives en bevat zelfs een snufje Beach Boys. Meestal dansbaar, soms heel hard. Met heel veel meerstemmige zang en zelfverzekerd theater. Een band zoals er in Nederland maar weinig van zijn…
These Seats Are Taken is:
Matthijs van Issum - Gitaar, Zang
Jan Meulendijks - Basgitaar, Zang
Erik Muijsenberg - Gitaar, Synth, Zang
Peter Muijsenberg - Drums, Zang

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.