Recepten

Cheesecake

Cheesecake
Cheesecake
Recept Goedemorgen Overijssel vrijdag 29 februari

Ingrediënten:

  • 1 ltr yoghurt
  • 500 gr kwark
  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • rasp van 1 sinaasappelschil
  • ingrediënten soezen
  • 200 gr water
  • 200 gr room
  • 200 gr bloem
  • 200 gr boter
  • 8 eieren
  • 6 chocolade repen

Bereiding:

voorbereiding 
Doe de yoghurt in een vochtige theedoek en laat deze boven een kom een 24 uur hangen zodat alle vocht uit de yoghurt loopt.
Soezen bereiding: 
De melk, water en boter in een pan met een snufje zout en een snufje suiker, laat dit opkoken. Doe alle bloem er in een keer bij en blijf goed roeren tot de massa niet meer plakt aan de lepel en het zich tot een bal vormt. Doe de massa in een keukenmachine en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Wacht tot het ei weg is geklopt voor de volgende erin gaat.
Doe de massa in een spuitzak en spuit dit op bakpapier tot de vorm die je zelf wil. Doe dit in de oven op 180 graden voor 20 - 25 minuten. Tijdens het bakken mag de oven absoluut niet open gaan, zo komen de soezen niet omhoog!
Bereiding vulling: 
Zorg ervoor dat de kom waarin je het opslaat geheel vetvrij is door een limoentje door de kom te wrijven. Wanneer je de kom op de kop kan houden zonder dat de eiwit eruit komt is de eiwit goed. Spatel het eiwit vervolgens door de hangop en kwark om het geheel luchtiger te maken. Voeg hierbij de suiker en de geraspte sinaasappelschilnaar smaak toe.
Smelt de chocolade repen in een pannetje dat in een pan warm water staat (au bain marie).
Wanneer de soezen klaar zijn laat je deze even afkoelen. Doop de bovenkant van de soes in de chocolade en laat deze weer opstijven. Als de chocolade droog is snij je ze over de lengte doormidden. Doe de vulling tussen de soes en het dessert is klaar om op te serveren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.