Archief

Gilo

Gilo - (niet te verwarren met hun fonetisch twee-eiige tweelingzusje J.Lo) - is zo'n typisch voorbeeld van de meer dan eens onterechte bescheidenheid die wij Nederlanders menen te moeten betrachten wanneer het een goed nationaal product betreft.
Gilo speelt, ademt, zweet en boert metal! Op een manier die doet denken aan Chimaira, de oude Machine Head en die zelfs vergelijkingen oproept met Devil Driver & Soilwork. Met hun 6 track EP "Blood in Blood out" liet Gilo al horen dat ze kan wedijveren met de grotere moderne metaalmeesters der aarde. September 2006 is de line-up versterkt door de komst van drummer Robin Boogaard (Ex Agresión) en is Gilo op dit moment bezig met de voorbereiding van de nieuwe EP "Dark Days Ahead". Deze zal in mei 2008 verschijnen.
Gilo is in 2001 ontstaan en bestaat uit:
Mike C: Lyrical expressionist
Payaso: 6 string emotion
Robincito: Rhythmic Assault
Willy Hotwing: Bottom-end-feeder
N-FX: Electronic Enhancement
eNVee: 6 string emotion
Muziek is alles voor ze en ze geven dan ook altijd bloed, zweet en tranen. Live komt alle energie, frustratie en emotie eruit en dat resulteert in een energieke en spetterende live show. Ze gaan er 1000% voor en hoe gekker het publiek, hoe gekker de band!
Gilo heeft niet stilgezeten. Ze hebben inmiddels al meer dan 250 shows en twee italiaanse tours achter de rug, een goede live-reputatie opgebouwd, positieve aandacht van de pers gekregen en zal in samenwerking met anderen, alles op alles zetten om hun droom waar te kunnen maken. Namelijk: Zoveel mogelijk optreden over de hele wereld en menig metalhoofd doen bangen!!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.