Recepten

Paas brunchbroodje

Recept Goedemorgen Overijssel 7 maart

Benodigdheden deeg:

  • 350 gram tarwebloem
  • 150 ml handwarm water
  • 1 ei
  • 25 gram boter
  • 1 zakje gist á 7 gram
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • ½ theelepel kaneel
  • 50 gram gemengde noten
  • 1 losgeklopt ei (voor het bestrijken)

Benodigdheden beleg:

  • Vloeibare honing
  • gemengde sla
  • roombrie
  • vers fruit 

Bereiding:

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een beslagkom en meng met een mixer met deeghaken op de hoogste stand tot een glad deeg. Vorm het deeg tot een mooie bol en laat in de kom afgedekt met een theedoek 15 minuten rusten. Verdeel het deeg in 8 gelijke punten door middel van inkepingen.
Vet een springvorm in met boter. Leg de bol in het midden van de springvorm, druk dit plat zodat het deeg over de gehele bodem van de springvorm verdeeld is. Bestrijk het deeg licht met ei en strooi over het deeg een beetje bloem. Verdeel het in 8 gelijke punten. Dek de springvorm af met een theedoek en laat deze 45 minuten rijzen op een warme plaats. Verwarm intussen de oven voor op 225 graden.
Plaats een rooster onderin de oven en bak het brood in ongeveer 15 minuten gaar en mooi goudbruin. Laat het brood goed afkoelen.
Besmeer het broodje met vloeibare honing en beleg het brood met gemengde sla, roombrie en vers fruit.
Tip: serveer het broodje tijdens de Paasbrunch!

Eet smakelijk

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.