Archief

Channel 2

Channel 2 is een Overijsselse Indie-Rockband bestaande uit Zanger & Gitarist Eric, Lead-gitarist Francesco, Bassist Vincent en Backvocal & Drummer Pim. De band is in februari 2006 opgericht met als doel om mensen te raken en vermaken met een goede dosis alternatieve ROCK! Het repertoire van de band is afwisselend en bestaat uit vloeiend zacht gecombineerd met explosief hard materiaal die tegen de o zo saaie massacultuur in gaat. De songs zijn met precisie geschreven en met oog voor de details. Bestaande uit strak georganiseerde riffs en stevige drums beuken de nummers krachtig en vol emotie van het podium af als een soort van explosie. De bandleden weten elk optreden weer een strakke en vloeiende show neer te zetten die je de drive geeft te willen bewegen. Channel 2 heeft zondag 9 maart de Publieksprijs gewonnen in de Grote Prijs van Twente!! Het publiek was zo enthousiast dat er massaal op Channel 2 gestemd werd.
Indie rock is een verzamelnaam die wordt gebruikt voor voornamelijk rock georiënteerde kunstmuziek die zich over het algemeen laat karakteriseren door haar houding: een afkeer van commerciële muziek en een voorliefde voor het experiment. De naam komt van het Engelse woord independent, wat onafhankelijk betekent. Indie-muziek kan vrij divers zijn, van ambient tot heavy metal, maar meestal bedoelt men met de naam een subgenre uit de alternatieve rock, zogenaamde Indie rock
Alternatieve muziek is een in de jaren tachtig opgekomen verzamelnaam voor op kunstmuziek georiënteerde popmuziek waarbij de kunstzinnige pretenties groter zijn dan de commerciële. Het ging daarbij aanvankelijk om artiesten die in het circuit van kleine zalen populair werden en hun platen meestal op kleine, onafhankelijke platenlabels uitbrachten. Hoewel alternatieve muziek zich hiermee afzet tegen de massacultuur, groeiden veel artiesten die deze muziek maakten uit tot grote sterren. Sinds het commerciële succes van met name U2 en Nirvana wordt de term alternatief evenals de termen indie, underground en cult dan ook steeds vaker door de gevestigde platenindustrie gebruikt als marketingterm om artiesten met een rebels imago te promoten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.