Archief

Snakes and Sirens

Snakes & Sirens werd geformeerd in mei 2004 door Björn Velthof, Emiel Rolefes en Bert Hosmar, wie samen uit een eerdere formatie kwamen. Hun hoofddoel met deze nieuwe band was eigen nummers schrijven en een combinatie tussen Melodieuze Rock en Metal te maken. Met dit idee in hun hoofd werden gitarist Bas ter Meer en toetsenist Jeffrey Revet aangetrokken om de line-up compleet te maken.
Na enkele repetities werden de eerste songs geboren. door middel van heftige gitaarriffs, een stuwende baslijn en drums, afgemaakt door middel van atmosferische toetsen en natuurlijk Emiel's zang begon Snakes and Sirens hun eigen sound te creëren; een proces dat nog steeds doorgaat. 
Tijdens de herfst van 2005 nam de band hun eerste EP op met producer Joost van den Broek (After Forever) in de Excess Studios Rotterdam. Dit eerste bewijs van het bestaan van de band werd goed ontvangen en gereviewed door Nederlandse tijdschriften zoals Aardschok en web-e-zines als zwaremetalen.com en rockezine.com. 
Dat de band ook een fantastische live act is, is bewezen door de vele goede reacties die ze gekregen hebben op hun shows in, onder andere, Atak Enschede, de Dynamo Open Air pre-party en Melkweg Amsterdam.
Helaas kon basgitarist Bert Hosmar eind 2006 de band niet meer met zijn baan combineren en moest Snakes & Sirens verlaten. Na een paar maanden auditie werd Ruud Keijzer geïntroduceerd als de nieuwe basgitarist. Nu, 2008, werkt de band hard aan een nieuwe demo en full length album, en natuurlijk de Live shows die gepland staan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.