Recepten

Wrap met garnituur van eiersalade

Recept Goeiemorgen Overijssel vrijdag 21 maart

Benodigdheden voor ongeveer 12 tortilla's

  • 1 theelepel zout
  • 375 gram bloem
  • 5 eetlepels plantaardige olie
  • 240 ml warm water 
Meng het zout en de bloem, roer eerst de olie erdoor en dan voldoende water om een deeg te vormen. Kneed het deeg tot het soepel is, rol er 12 balletjes van tussen uw handpalmen.
Afdekken met een vochtige theedoek. Rol elke deegbal (de rest van het deeg bedekt houden) uit tot een cirkel van circa 20 cm doorsnee en stapel ze op elkaar. Doe er huishoudfolie tussen zodat ze niet uitdrogen. Verhit een anti-aanbakpan tot deze zeer heet is en druk de tortilla tegen de bodem. Bak elke kant 30 seconden tot het deeg opgeblazen en vlekkerig bruin is. 
Let op: Beleg de tortilla pas als deze is afgekoeld!
Smeer de tortilla in met creme fraiche en verdeel 1 klein fijn gesnipperd uitje over de tortilla. Beleg de tortilla daarna met gemengde sla, kappertjes, plakjes gerookte zalm en besprenkel het daarna met iets citroensap. Rol de tortilla's na het beleggen op.

Hoe maak ik een makkelijke en lekkere eiersalade?

Benodigdheden eiersalade

  • eieren
  • mayonaise
  • vers gemalen zout en peper
  • beetje suiker (dat opgelost is in iets water)
  • klein gesnipperd uitje of verse bieslook fijngesneden 
Kook de eieren in ongeveer 8 minuten. Snijd de eieren in kleine stukjes door ze 2 keer door de eiersnijder te halen. Meng de eieren met een paar eetlepels mayonaise en het fijngesneden uitje. Voeg tot slot het suiker met het water toe en breng het geheel op smaak met vers gemalen zout en peper.
TIP: het is ook mogelijk om kant en klare tortilla's te kopen maar het is leuker om ze zelf te maken.

Eet smakelijk en een vrolijk pasen toegewenst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.