Archief

Wilsum

WILSUM maakt dikke vette seventies rock 'n roll. De band komt uit het Memphis van Overijssel en smijt in een klassieke bezetting een brok energie over de planken die zijn weerga niet kent. Compromisloos gebeuk recht in het gezicht, er is geen ontkomen aan.
Geïnspireerd door bands als Grand Funk Railroad, Blue Cheer, Led Zeppelin en The Who werkt de band aan een modern repertoire met catchy songs die niet ergens blijven hangen, maar juist blijven staan als een huis. WILSUM is makkelijk in een hokje te plaatsen. Zo kan iedereen ze makkelijk vinden. Gelukkig maar.
In 2005 won WILSUM de Oogst van Overijssel in de categorie Pop/Rock. Nam een videoclip op met Adriaan de Koning. WILSUM is initiator en organisator van het Chrome Circus festival. WILSUM stond in 2006 op Eurosonic en opende voor Underground Rock n Soul Legende Andre Williams in 013 in Tilburg. Speelde in de Serious Talent competitie van 3FM op de Zwarte Cross, en voor the Toydolls en PPS op Dicky Woodstock. In Oktober was WILSUM support voor The Answer, en afgelopen november stond WILSUM in Paradiso omdat LiveXS ze tot Local Hero voor November heeft verkozen.
Op 6 oktober 2007 presenteerde WILSUM haar debuutalbum, opgenomen met producer Guido Aalbers. Guido Aalbers werkte o.a. met Coldplay, Franz Ferdinand, Angie Stone en Live. (www.guidoaalbers.com) Dit album is uitgebracht op vinyl op het Minstrel Music label en op cd in eigen beheer. Bovendien werd er een, door Roy Bergsma getekend, Wilsum stripboek gepresenteerd, een eerbetoon aan de WILSUM-crew! Want het kan niet altijd feest zijn, maar bij de WILSUM-crew wel!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.