nieuws

Tirasmisu

Tirasmisu
Tirasmisu
Recept Goeiemorgen Overijssel vrijdag 28 maart

Ingrediënten:

  • 500 mascarpone
  • 4 eidooiers 
  • 2 eiwit
  • 10 gr suiker
  • 2 eetlepels amaretto
  • 200 gr lange vingers
  • 25 cl expressokoffie
  • chocolade schilfers of cacao poeder 
Bereiding: 
De eidooiers kloppen met de suiker tot dat het schuimig wit is. De mascarpone en de amaretto toevoegen en tot een gladde massa mengen. Het eiwit opkloppen en zachtjes door de massa spatellen. De lange vingers in de koffie dopen, maar snel anders vallen ze uit elkaar, en de bodem van een platte schaal leggen. De helft van de mascarpone massa over de lange vingers uitstrijken. Dan de lange vingers weer in de koffie dopen en op de laag leggen en de rest van de mascarpone erop uitstrijken. Bestrooien met schilfers of cacao poeder bestrooien en in de diepvries laten opstijven. Een half uurtje voor het gebruik uit de diepvries in de koelkast laten ontdooien. Het moet koud zijn maar niet bevroren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.