Archief

The Tommycats

The Tommycats, een stel jonge honden (katten?) uit Enschede rocken hun weg naar boven. Strak in pak, van stage naar stage presenteren deze cats hun gevarieerde muziek aan een breed publiek.
In 2004 hebben zij elkaar gevonden via de pop en rockschool Enschede en zijn sindsdien onafscheidelijk in hun gedaantes als The Tommycats:
Gitaarjunkie Kevin Stunneberg Luggies (20) is de singer/ songwriter in de band. Met Jim Morrison als vocale inspiratiebron en Jimi Hendrix als gitaarheld schrijft hij de meest meeslepende catchy tunes die hij vervolgens anytime, anywhere presenteert. Wanneer hij niet op het podium staat studeert hij aan de Herman Brood Academie.
Winnaar van talentenjacht "Jong Muziektalent Twente 2005" Sem Christoffel (18) maakt van het basspel een technisch hoogstandje met zijn levendige baslijnen variërend van jazzy walkingbass naar distortion raggende punching basslines. Geïnspireerd door Marcus Miller en Matt Freeman.
De drijvende kracht achter de band is jonge drummer Luke Christoffel (16). Met zijn tommygun-snelle drumsolo's laat hij zelfs de grootste crowds met de mond vol tanden staan. Met Travis Barker als grootste inspiratiebron geeft hij elke song een vleugje van zijn eigen beats waardoor hij zelfs door de Duitse pers wordt beschreven als "unglaublichem Drummer".
Muzikaal gezien heeft dit powertrio de zaken uitermate goed voor elkaar. Geïnspireerd door onder andere Jimi Hendrix, The Doors, Queen, The Beatles en Jeff Buckley, en met een hang van naar de jaren '60/'70, speelt de band een repertoire vol catchy tunes waarbij ze met het grootste gemak manoeuvreren tussen de verschillende muziekstijlen. Variërend van zachte verstrooide liefdesliedjes tot harde rauwe voodoo-rock weet deze band het publiek mee te voeren in diverse sferen. Diversiteit bij de vleet, van grunge naar poppy-pseudo ballads naar retro-rock, en in alle stijlen goed verzorgd. Zelf stoppen ze zich niet graag in een muzikaal hokje: "We spelen geen vaste stijl, we spelen songs!". Ondanks de variatie in stijl, is toch elke song te herkennen aan de ware Tommmycats sound. Rrock is de basis, maar punkpop, powerpop, blues, funk, etc, het komt allemaal voorbij en het is allemaal even fris en spannend.
Vele prijzen zijn al in de wacht gesleept, waaronder: 1e prijs Plankenkoorts 2007, 1e prijs Pulse Contest 2007, 1e prijs Summersquare Preview 2007 en de 2e prijs bij de (landelijke) Highschool Music Competition 2007, Winnaar Grote Prijs van Twente Maart 2008.
Discography:
September 2006: "Take One" Live-opnames. Eigen beheer.
November 2007: "School's out" promo-cd t.b.v. Highschool Music Competition
Januari 2008:"IJssel de luxe"promo-cd t.b.v Eurosonic/Noorderslag 2008 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.