Recepten

Bruschetta

Recept Goedemorgen Overmorgen Overijssel vrijdag 11 april

Je hebt nodig

  • Oud brood of ciabatta brood
  • teentje knoflook
  • extra vierge olijfolie
  • 2 rijpe rode tomaten
  • vers gemalen zout en peper
  • verse basilicum
  • oregano 
Ga als volgt te werk 
Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in en doe ze in kokend water. Laat ze in het water tot de schil loslaat. Verwijder het vel, vocht en zaad en laat de tomaten in een vergiet uitlekken. Snijd ze in kleine stukjes en voeg enkele kleine blaadjes basilicum, een snufje zout en vers gemalen peper toe. Rooster of gril in tussen tijd het brood in een voorverwarmde oven op 200 graden. Neem ze uit de oven als ze bruin zijn. Wrijf snel in met de zijkant van de knoflookteen. Besprenkel het brood met wat olijfolie en strooi er wat oregano over.
Schep de tomaat op de broodjes en serveer direct.
Tip: Lekker is je bruschetta te beleggen met stukjes asperge en dan er iets mascarpone op scheppen. Deze mascarpone moet iets vermengt zijn met beetje citroen.  
Ook kun je bruchetta's beleggen met klein gesneden champignons. Deze champignons ga je bakken in iets olijfolie en dan bestrooien met lenteui en zout en peper.

Eet smakelijk!!!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.